Air Navigation Race

Air Navigation Race (ANR) Bergen 2020

Air Navigation Race på Bergen Lufthavn, Flesland lørdag 29 august
2020. Arrangementet starter kl.1000, slik at det er mulig for utenbys deltagere å fly til Bergen samme dag, delta i konkurransen og fly hjem igjen etter konkurransen. Vi regner med å slutte av ca. kl.1700 med premiering, der man bl.a. kan vinne burgermiddag på Holy Cow


Alle behøver ikke å være tilstede allerede kl.1000, men vi satser på at de første startende er på plass til da. Det koster ingenting å være med, men man må melde seg på og får en starttid, slik at det går an å planlegge konkurransen. Påmeldingsfrist 28/8 kl.1800.


ANR går ut på å fly så nøyaktig som mulig innenfor en fastsatt korridor. Korridoren er merket på kartet som man får utlevert før avgang. Dersom man kommer utenfor korridoren vil man få
straffeprikker ganget opp med antall sekunder man er utenfor korridoren. Så her gjelder det å holde trekket og svinge ut på ny kurs i rett tid. Man får med seg en GPS-logger på turen som logger flygningen. I tillegg trenger man en klokke (mobil kan benyttes) og en stoppeklokke. En protraktor kan også komme til nytte i  planleggingen.


Alle flyr ruten på 80 knop og tidspunkt for målpassering er beregnet ut fra denne hastigheten, slik at man må passe på å ikke fly for raskt eller for sakte. Kommer man før eller etter den beregnede tiden over start eller mål så får man prikker i forhold til antall sekunder avvik. ANR flys med et crew på 2 personer (Pilot/Navigatør). Ruten er 30 nm og flys på 23 minutter, og de med minst prikker etter flygningen vinner, enkelt og greit. Flytiden ut av og inn i kontrollsonen kommer i tillegg, så total flytid på rundt 40 min fra take-off til landing.


Konkurransen er åpen for alle piloter og man trenger ingen forkunnskaper. Den kan flys med motor- eller sportsfly. Alle blir veiledet og får hjelp før avgang. Og det er som nevnt ingen deltakeravgift.Påmelding sendes til Kurt Norevik på e-post kurt@norevik.no , evt på tlf. 98268520.

Velkommen til ANR på Flesland.


Med luftig hilsen
Bergen Aero Klubb / Konkurransekomitéen


SMITTEVERN - Viktig 2

Er du syk, har sykdomssymptomer, har vært i nærkontakt med noen som er Corona-smittet eller har symptomer, eller skal du være i karantene, så hold deg hjemme. NLF Covid19 guid  

Man må forholde seg til gjeldende smittevern-anbefalinger, som bl.a. er å gjennomføre desinfisering etter flyging og benytte personlig utstyr.

Bergen Open NAR 2020
Logo%20norwegian%20flyingteam

Viktig:

De som har deltatt på ANR i Bergen tidligere må denne gang ha med seg en pilot (eller navigatør) som IKKE har deltatt før. Nye piloter som ønsker å være med, men som ikke har funnet seg noen å fly med, kan sende meg en melding, så skal vi alltids få satt sammen et lag. (Gjelder ikke tilreisende)


Er du 25 år eller yngre, så får du fly til redusert timepris. Vet ikke nøyaktig hva den blir før vi vet hvor mange som deltar, men du kan risikere å fly gratis.


INTRODUCING PRECISION FLYINGINTRODUCING AIR NAVIGATION RACINGNorwegian Flying Team
Konkurranse